Super Magic

Alla inlägg under november 2011

Av Malin Sjöström - 10 november 2011 19:00

 

Även om Java ser en aning mongo ut på den där bilden så tror jag att hon numera vet vad hon vill bli när hon blir stor, ja, förutom vallhund, agilityhund, freestylehund & skogshund, nämligen DRAGHUND!   Idag bestämde jag mig för att springa lite, först ensam, men insåg att det skulle bli tråkigt så bestämde mig för att ta med mig en hund, men ändrade mig ganska snabbt & tog med mig båda brudarna, haha. Så fram med selar & reflexer & sen ut i mörkret, eftersom Java har sin felbelastning (?) i ryggen så måste ju hennes uppvärmning & nedvarvning vara noggrann, vilket medför att även jag & Sirpa fick en noggrann sådan idag. Under själva dragpasset (som skulle vara ett "vanligt" springpass) så släpade Java runt på både mig & Sirpa, vi hade inte en chans mot Java, jävlar i min låda vilken kraft den lilla späckisen har!!!   Jag fick slita för att få henne att hålla ett humant tempo, men det var inte lätt kan jag lova. När det kom cyklister så ökade hon som en tok & mina ben höll på att vika sig, men det är bra att det finns en ordentlig vinnarskalle i henne!  



Svårt att springa & filma samtidigt, dessutom syns det dåligt när det är så mörkt & på filmen ser det ut att gå ganska långsamt, men ni som inte tror på mig angående farten är välkomna hit för en provtur!   Java ställer nog mer än gärna upp!


När vi kom hem efter den relativt korta turen (30 minuter) så var jag helt slut, benen skakade, så dåligt tränad är jag!   Det blir bara korta pass när Java är med eftersom jag inte är helt säker på hur mycket hon klarar, så vi får ta det lite lugnt ett tag framöver, sen kommer vi att köra stenhårda pass så att både hund & matte (!!!) får bra styrka & kondition! Det ni! Haha.


Imorrn väntar stallet & ett dressyrpass för mig, vad som väntar Java har jag faktiskt ingen aning om, har inte planerat något för henne, kanske får det bli en vilodag? Fast hon skulle nog behöva träna lite freestyle, kanske borde köra lite i stallet så att man får lite mer störning än man får här hemma på gräsmattan?   

Av Malin Sjöström - 9 november 2011 19:31

 

Idag har det varit en jobbig dag, mycket minnen & massa saknad. Bilden ovan är tagen på en freestyletävling i Tidaholm där det gick bra för mig & min kung, & ja, vad mer finns det att säga? Jag saknar min kung som fan!


En promenad i skogen har det blivit idag trots allt, plus att Java har fått ett par korta träningspass här hemma, jag måste lära henne att "buga", nånting som är mycket svårare än man kan tänka sig, iaf om det är Java man pratar om, hade det var Herr M man skulle lära så hade det vart en helt annat sak. Fast det är inte rättvist att säga så, jag kan inte jämföra prinsessan med kungen hela tiden, för han var ett geni & jag kommer nog aldrig stöta på nån med hans intelligens igen, men det är svårt att låta bli, speciellt såna här jobbiga dagar.


Nu väntar jag på att Bonde söker fru ska börja, sen blir det sängen & så hoppas jag på att morgondagen känns bättre & att jag & Java kan få ett bra träningspass då!

Av Malin Sjöström - 8 november 2011 19:15

Det blev ingen skogspromenad idag, efter besöket på djursjukhuset & diverse missade bussar & promenader hit & dit så var jag helt slut så direkt vi kom hem så blev det vila. Men vaccinationen gick bra, Java flörtade hejvilt med all personal hon hittade i hopp om att få lite godis & ingen gjorde henne besviken, därför försökte hon även med en av busschaufförerna...    Tyvärr hade inte den sistnämnda något godis att bjuda på, så Java blev besviken även om vi andra fick oss ett gott skratt.


Jag är fortfarande väldigt sliten efter den hårda helgen så det blir inte mycket gjort, vi får se när krafterna har tänkt att komma tillbaka, jag har lärt mig att det inte är någon idé att försöka stressa igång när jag inte orkar för då slutar det bara med att jag blir sjuk & jag vill helst slippa det denna gång, därför är det bara att vänta, även om det är tråkigt. Att acceptera sina brister & lära sig att lyssna på sin kropp & själ är så mycket svårare än man nånsin kan tänka sig, men jävlar så viktigt! Jag gör mitt bästa för att lära mig det nu då man till slut kommer till en sån punkt då man tvingas lära sig det & just där är jag nu.

Av Malin Sjöström - 7 november 2011 19:45

 

Nu är allting dubbelkollat & klart & gänget som ni ser på bilden ovan är gänget som drar iväg till Stockholm för att tävla freestyle i Agria Freestyle Cup lördag den 10 December 2011!   Bussresan är bokad & betald så nu är det "bara" att vänta in datumet & träna massor, dels enskilda rörelser, men också kombinationer & hela program till musik. Så jag ska försöka planer min träning lite bättre, jag är ju jättedålig på det kan jag villigt erkänna, så så mycket sämre kan det ju faktiskt inte bli.  


Imorrn väntar besök hos veterinären, den här gången är det vaccination som gäller & eftersom den är gratis (som tack för uppvisningen vi hade där för nån vecka sen) så ser jag bara fram emot det besöket!   Bra att en veterinär får känna igenom henne lite grann nu igen & kolla om hon känner några förändringar & sånt där.

I övrigt imorrn så har jag planerat en skogspromenad med brudarna, i skritt, var några dagar sen vi tog en sån nu så det börjar bli dags för det igen. Ska försöka dra iväg till skogen 2-3 dagar i veckan, så himla långt bort ligger ju inte skogen, även om det är en tråkig väg dit.


Ser ut att bli en lugn vecka, men det kan ju ändras fort, se bara hur min lugna lördag blev den stressigaste dagen på länge...Haha, men jag överlevde den, även om det var med nöd & näppe.


Nu håller jag bara tummarna för Fredrika & Min, att de också blir kvalade till Agria, vore himla skoj isf!

Av Malin Sjöström - 6 november 2011 17:15


Såhär såg det alltså ut idag på tävlingen för mig & världens bästa Java!   Vi fixade uppflyttningspoäng & en 3:e plats & är därmed även KVALADE TILL FINALEN I AGRIA FREESTYLE CUP!!!   Jag har svårt att fatta att det är sant, samtidigt som det var detta jag ställde in mig på, som den tävlingsmänniska jag är. Minst lika bra, eller ja, faktiskt lite bättre gick det för Nathalie med Armani, de knep 2:a platsen & det såg ut såhär för dem:



Vi ska ha så jävla roligt i Stockholm i December, vi är så jävla värda att få åka iväg efter allt trubbel vi har haft, fan vad mycket jag svär.   Det är bara för att jag är så sjukt glad, ni förstår inte, efter alla motgångar, först med min älskade bästa kung & sen allt som har hänt med Java, att det nu blir lite medvind känns obeskrivligt bra & jag försöker att njuta så mycket det bara går.


Eftersom Karlstad BK (som anordnade tävlingen idag) inte är riktigt säkra på hur anmälan till AFC går till så kommer jag att ringa till SHU imorrn för att dubbelkolla lite uppgifter & sånt INNAN jag bokar bussbiljetter till mässan, så att det inte har blivit några missförstånd nånstans & att jag av nån anledning inte är berättigad att tävla & då står där med en betald bussbiljett helt i onödan...Jag tar liksom det säkra före det osäkra, så det blir morgondagens viktigaste uppgift!


Resten av kvällen ska jag ta det lugnt, det har varit några stressiga & jobbiga dagar så jag behöver samla krafter nu känner jag. Java har förresten fått sin 1-års-present nu, ett älgben & det tuggar hon glatt på för brinnande livet.   Det varken luktar eller ser alltför gott ut ur min synvinkel, men Java har helt klart en annan åsikt, haha, & med tanke på hur duktig hon har varit idag så är hon värd det!

Av Malin Sjöström - 5 november 2011 20:15

Gårdagens blogguppdateringen uteblev p.g.a trötthet, först jobbade jag i stallet, sen var vi till kyrkogården & tände ljus vid minneslunden där min mormor ligger begravd, sen hem & så hann jag vila en timme innan det var dags att åka tillbaka till stallet för att rida en timme. När jag sen kom hem efter ridningen så orkade jag helt enkelt inte skriva nånting, jag var på tok för trött för det.


Idag skulle jag vila, men bestämde mig för att rida igen & hoppa Månen, sen blev jag påmind om att det var hockey idag också & så var den vilodagen helt borta, fy fan vad jag har stressat!   Har slarvat otroligt mycket med maten idag, för jag har helt enkelt inte hunnit äta & hur illa är inte det?! En kompis till mig filmade iaf lite när jag hoppade Månen så här kommer iaf en liten film.  



När jag kom hem efter hockeyn så tog jag med mig Java ut & körde programdelar & hon var superduktig!!!   T.o.m de rörelserna hon har haft stora problem med den senaste tiden funkade bra nu, så jag hoppas verkligen att hon går bra imorrn på tävlingen! Det är ju hennes allra första tävling så allt kan ju hända, men det kommer inte hindra mig från att satsa, allt eller inget, vinna eller försvinna, det är det som gäller, ALLTID, man tävlar inte för att det är roligt, man tävlar för att vinna! Det är min inställning, så har det alltid varit & kommer alltid att vara, ingen kan få mig att ändra på den, så det är ingen idé att ni ens försöker. I.o.m detta så är jag en riktigt dålig förlorare, vilket inte alltid är så trevligt, men är man ingen dålig förlorare så vill man helt enkelt inte vinna tillräckligt mycket.   Tänk på det ni!

Jag är nervös & taggad till tusen, nu ska jag packa väskan så att allt är klart inför morgondagen, sen så hoppas jag att jag kommer att kunna somna någorlunda tidigt så att jag iaf får lite sömn inatt.   

Av Malin Sjöström - 3 november 2011 14:43

 

Tänk att min brud redan är 1 år gammal!   Denna tiden har gått otroligt fort kan man lugnt säga, min älskade prinsessa. Jag minns den här dagen för exakt ett år sen, jag & Elin satt här i min nya lägenhet & rensade kläder (var MYCKET kläder!) & så skickade Ann (Java's uppfödare) sms efter att varje valp föddes & först kom det ju bara hanar, sen kom sms:et JAVA ÄR FÖDD!   En liten svartvit tik på 395 gram, nu är hon jämt liiite större med sina drygt 17,6 kg...



Vi har hunnit med mycket under vårt första år tillsammans, men det är ingenting mot vad som väntar oss alla kommande åren, bara så att ni vet, haha. På söndag kommer tävlingsdebuten & går det riktigt bra där så behöver vi inte vänta så länge innan nästa tävling, annars är risken att det blir ett lite längre uppehåll innan vi drar igång tävlingskarriären på allvar!


Vill självklart passa på att gratta alla Java's kullsyskon på deras 1-årsdag, så grattis Tintin, Zito, Apollo & Atom! 

Av Malin Sjöström - 2 november 2011 18:32

 

Idag firar alltså jag & min lägenhet 1 år tillsammans.   Tänk att det är såpass längesen jag flyttade in här, samtidigt som det känns som om jag har bott här hur länge som helst, haha. Så dagens bild fick ju helt klart bli en bild från lägenheten & det rum jag spenderar mest tid i.  


Jag har däremot inte varit hemma så mycket idag, utan jag & brudarna har varit med morsan hela dagen, först var vi på IKEA, sen OBS, sen hemma hos morsan, sen promenad på Rud & sen hem hit, så sliten är man vill jag lova. Som pricken över i'et så har jag dessutom dammsugit & skurat hela lägenheten då det verkligen behövdes & jag vantrivs i skiten! Så nu känns jag mig nöjd & kommer att försöka slappna av under kvällen & samla krafter inför morgondagens alla möten som kommer att bli tuffa, drygt 3 timmar psyk-timmar är jobbigare än de flesta kan ana.


Men imorrn är det ju inte heller vilken dag som helst, utan min älskade, bästa prinsessa fyller ju 1 år!!!   Dessvärre kommer hon inte att få sin stora present då utan den får hon först på söndag p.g.a en hel del omständigheter, så imorrn får hon "bara" en del kattmat både till frukost & till kvällsmat.   Hoppas & tror att damen kommer att tycka om det, kungen ÄLSKADE ju det så därför tror jag inte att det ska vara några konstigheter med det.   

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards