Super Magic

Alla inlägg under juni 2011

Av Malin Sjöström - 5 juni 2011 21:59

Eftersom jag har haft tillgång till bil hela dagen så blev det en tur till brukshundklubben för lite agilityträning - trots värmen! Jag fick med mig min snälla lillebrorsa som agerade fotograf!    Rena rama lyxen.


 

Efter att ha tränat en halvtimme så var vi väldigt varma båda två, så då åkte vi helt enkelt till Sundsta-tjärn & badade!   Det var helt klart varmare i vattnet där än det är på Örsholmen, så gissa vart jag kommer att spendera en del tid...  

Jag tycker det är en helt fantastisk känsla att simma omkring med sin bästa vän, för varje gång jag simmar iväg så kommer Java efter, sen kör vi typ kapptävling in till land & jag måste faktiskt erkänna att hon simmar snabbare än mig! Hon måste vara hälften fisk...!


En sak jag har funderat på många gånger är hennes mycket konstiga beteende, eller säger man handling, i samband med vatten. Hon ska ALLTID kissa i vattnet! Det spelar ingen roll om hon bara går igenom en vattenpöl eller om hon är i en sjö, hon ska alltid kissa i vattnet, varför?! Jag har aldrig hört talas om någon hund som gör så, men det är klart, nån gång måste ju vara den första.


Lydnadsträningen har uteblivit helt idag, istället fick henne hjärna arbeta på agilityplanen, vi tränade lite olika hinder & kombinationer, fler kort kommer! Hon överraskade stort i slalom, men höll på att göra mig galen bland vissa andra hinder, hehe. Men än så länge är det ganska kravlöst, bortsett från starterna - hon får ALDRIG göra en tjuvstart!!! För släpper man efter på det så får man en hund som tjuvstartar & när det är en ferrari (som Java) så kommer jag inte att ha en chans att hinna med henne då. Det gäller helt enkelt att lägga kraven på RÄTT ställen redan från start, för varför skapa sig framtida problem i onödan?

Av Malin Sjöström - 4 juni 2011 21:14

3 korta mentala träningspass har vi hunnit med idag & Java har varit superduktig! Vi tränade fotgående, inkallningar & fritt ställande & läggande. Foten går framåt, hon börjar förstå vad det hela går ut på, inkallningarna går sådär, det är lite dåligt tempo, annars bra, ställande & läggande går SUPER!   Hon vet verkligen skillnaden på ordet "stå" & "ligg" & än så länge så gör hon rätt VARJE GÅNG!!!   Det enda kluriga med detta är att hon gärna går några steg bakåt innan hon stannar stående, det blev bättre ju fler gånger vi körde, men jag måste helt klart jobba bort det så fort som möjligt.


 

Java på fotbollsplanen där vi tränade.


Nu under kvällen så var vi ute ett par timmar tillsammans med Sara & Saga, vi gick bort till Örsholmen där hundarna fick bada & de var hur lyckliga som helst!   De simmade runt, hämtade saker vi kastade iväg & ja, livet lekte helt enkelt.


 

Morgondagens planer lyser fortfarande med sin frånvaro, jag skulle verkligen behöva städa här hemma för det ser ut som fan, men jag är inte ett dugg taggad inför det & frågar ni Java så vill hon nog hellre göra nånting annat.   Frågan är bara vad...?

Av Malin Sjöström - 3 juni 2011 19:30

 

Fysisk vila var det idag ja...Det började bra iaf, jag solade ett par timmar på förmiddagen & sen slappade vi inomhus fram tills dess att vi åkte iväg för att träffa Anders. Vi gick iväg till Mariebergsskogen där Java badade nästan en timme, hon hade skitroligt, sprang runt, simmade, jagade änder & försökte fånga vågor.   Efter att ha suttit där några timmar så gick vi & köpte glass, sen var det dags för mig & Java att åka hem igen, men vi har verkligen varit ute mycket idag!


Den mentala träningen då? Nja, den har inte gått så bra, eller ska jag säga att den inte ens har existerat?   Jaja, det får gå för den här gången, får bakläxa på det imorrn dock!


För imorrn väntar en fotbollsmatch & före matchen, under pausvilan & efter slutsignal är det träning som gäller. Förhoppningsvis hinner/orkar vi träna lite innan vi åker dit & senare på kvällen.


Söndag är helt tom, finns ingenting alls planerat, så vad ska man hitta på då? Någon som har nåt förslag?

Av Malin Sjöström - 2 juni 2011 22:30

 


Imorse åkte jag inlines med Java, det blev en tur på 20 minuter där vi båda fick slita.   Sen blev det lite lydnadsträning (fotgående) innan jag åkte iväg & handlade, köpte bland annat 20 kg hundmat så nu ska damen ha ett tag framöver!   Efter det åkte vi iväg till stallet där vi har varit fram tills nu.


Jag hoppade Stjärnan & det gick superbra!   Vi hoppade bana med läskiga hinder & allt bara flöt på, helt underbart! Tänk om han alltid kunde gå så bra, fan vad härligt det skulle vara!


Imorrn har jag date med en kompis, vet inte riktigt vilken tid än, men det lär märkas. Annars har jag inget inplanerat, ska försöka träna minst 3 pass med prinsessan, dock bara mentala, hon får fysisk vila imorrn.   Om drygt 3 månader är ju våran lydnadsdebut planerad till så det är bara att träna på!  

Av Malin Sjöström - 1 juni 2011 19:38

Eftersom Blogtown.se nu har legat nere i 1,5 månader så har jag beslutat mig för att skaffa en ny blogg, riktigt tråkigt då jag har haft Blogtown sedan 2006. Skulle Blogtown mot all förmodan vakna till liv igen så kommer jag troligtvis att gå tillbaka till det, eller flytta över alla inlägg hit, det lär märkas.


Hur som helst, idag har jag jobbat i stallet & Java anser nog att hon också har slitit, ni anar inte hur jobbigt det kan vara för en liten border collie att hålla koll på massa hästar, krattor, vattenkannor, skottkärror & grepar, jisses, fullt upp minst sagt. Vi ett tillfälle så stötte hon emot en av trådarna till en hage så hon fick sig en stöt, något som alla i stallet hörde klart & tydligt. Dessvärre kopplade hon inte alls stöten till tråden, utan till hästen som stod några meter bort...   Hon var nära att få fler stötar, men klarade sig nätt & jämt. Jag tycker att hon kan lära sig att det är tråden man ska akta sig för!


Min mage bråkar som vanligt med mig så det blir en tidig kväll ikväll, vi får helt enkelt ta nya tag imorrn! Ska även försöka fixa till bloggen lite mer då, ni vet design & såna grejer.  


   

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards