Super Magic

Alla inlägg den 11 juni 2011

Av Malin Sjöström - 11 juni 2011 17:00


Idag har det varit en heldag i hästarnas tecken. Mellan 7-16:30 jobbade jag & red ett pass på Zack, ponnyn som jag ska testa att vara medryttare på till hösten. Allt har gått bra, även om det blev ganska jobbigt i slutet, men det blir lätt så, krafterna tar slut.


Igår var en ganska lugn dag, jag & Java var ute en sväng så att hon fick simträna lite & så körde vi lite lydnad/freestyle. Jag filmade lite småsnuttar med min mobil så imorrn kommer det en liten film här!   Nu börjar hon äntligen förstå innebörden av ordet "stegra" & självklart finns detta med på filmen!


På kvällen hällde jag i lite av hennes mat i en tom makaron-kartong & ställde på golvet, jisses vilket liv det blev!   Makaron-kartonger & border collies går helt enkelt inte ihop, Speed var nämligen likadan...Men till slut så vågade Java gå ända fram & när hon insåg att det fanns mat i den så tryckte hon in hela huvudet (glöpen som hon är!) i den & försökte få tag i så många matbitar som möjligt, det var bara det att när hon insåg att kartongen satt fast runt henne så fick hon lite smått panik, men hon kunde gott skylla sig själv.   Sen försökte hon mest få ut godisarna med framtassarna, så lite lärde hon sig allt, haha.


En sak jag satt & funderade på när jag tittade på Java's teknik på att få ur matbitarna ur kartongen var om border collies brukar vara "höger-tassade", de flesta hundar jag har träffat har nämligen varit "vänster-tassade" (det var Magic), men Speed var "höger-tassad" & jag tror att Java är det också, & lite skumt skulle det vara att just mina 2 border collies är "höger-tassade" när de flesta andra hundar är "vänster-tassade". Så ni andra hundägare som läser detta, vilket framben använder er hund helst? Och vad är det för ras?


Resten av den här dagen blir så lugn som möjligt, jag är som sagt helt slut efter den långa dagen i stallet, liksom Java som ligger utslagen.   Jo, under den långa lunch-rasten jag hade så passade jag på att åka till Granngården där jag köpte mig ett mindre lager av tuggben, 314:- gick det på, så nu lär damen ha ett tag framöver, haha! Fast jag köpte faktiskt 3 leksaker också, bollar på snören, en sån jag har & tränar med som hon ÄLSKAR & de är inte så lätta att få tag i, eftersom bollen ska vara av ett visst material, men nu som sagt är det lugnt ett tag framöver!  

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards