Super Magic

Alla inlägg under juni 2011

Av Malin Sjöström - 14 juni 2011 12:12


Sådär ser det ut när Java går, till en början tyckte jag att det var svårt att avgöra vilket ben hon haltade på, men till slut såg jag att det var höger fram. Nu haltar hon även inomhus & på gräs, så min teori om att det berodde på det lilla såret på trampdynan sket sig.   Min andra teori, om att hon bara var stel efter vila sket sig också då hon är minst lika halt efter att ha rört sig lite som hon är i "starten". Så det är bara att inse, hon är halt, hon har ont, min lilla prinsessa.   Så nu blir det bara korta rastningar i koppel, inget spring & ingen lek, så får vi se om det går över, annars har jag väl inte mycket annat att välja på än att ringa djursjukhuset, men som sagt, jag avvaktar till på fredag iaf.


Jag & Malin (& Stefan) träffades jämt nyss för lite träning, jag kunde dock inte köra så mycket p.g.a Java's hälta, utan vi körde bara väldigt korta sträckor fotgående med koppel. Hon gick bättre idag än hon gjorde igår, mer tryck i den lilla hunden, detta trots smärtan.


Resten av dagen blir lugn, jag ska försöka diska & städa här hemma, klippa klorna på busen & en genomkamning  av pälsen behövs också. Ikväll blir det filmtittande tillsammans med en av grannarna, & så skulle jag behöva handla lite. Ja, ni ser, helt plötsligt hade jag fullt upp! Haha. 

Av Malin Sjöström - 13 juni 2011 22:00

Gårdagen var rätt så lugn, vi tog igen oss efter den hårda arbetsdagen i lördags.   På kvällen träffade vi Malin & Sören & vi tog en promenad & var ute ett par timmar, & eftersom vi kom hem såpass sent så orkade jag inte uppdatera bloggen då utan gick & la mig direkt, därför blev det ingen uppdatering & ingen film...*Skäms*


Idag har vi också varit ute massor, tillsammans med Malin & Sören, så himla roligt att vi kommer att kunna umgås HELA SOMMAREN!!!   Fan vad jag saknar henne när hon är i Uppsala, vi har liksom hängt ihop så länge, upplevt så mycket tillsammans & jag trivs i hennes sällskap. Sen att Java & Sören är superkompisar gör ju inte direkt saken sämre.   Jäklar vad de har lekt med varandra idag, jag har aldrig sett Java brottas så intensivt med någon, & mellan brottningarna så sprang de runt & smög på varandra, haha.


 

Eftersom jag skrev att jag skulle lägga ut en liten träningsfilm i gårdagens blogginlägg (som uteblev) så var jag ju tvungen att fixa en till idag!   Så jag & Malin tränade lite & filmade varandra, eftersom det jag filmade med mobilen inte blev så bra så fick vi filma om med den riktiga kameran, så allt på den här filmen är från idag. Java kändes loj & var inte alls sitt vanliga jag, inget tryck alls i fotgåendet, ingen vidare följsamhet i vändningarna & inte större kampvilja. Men alla har vi bra & dåliga dagar, tråkigt bara att Java hade en dålig dag nu när vi väl filmade, men, men, shit happens. 



Efter den långa tiden ute så var prinsessan halt.   Jag tyckte att hon haltade lite på hemvägen, men tänkte att jag nog bara inbillade, men efter lite vila så var det uppenbart, hon haltade rejält! Vid en närmare undersökning av tassarna så upptäckte jag ett sår på den stora trampdynan på ett bakben så det är förmodligen (& förhoppningsvis!!!) det det beror på. Så ett tag framöver får hon inte gå på någon asfalt utan skor & i denna värmen tycker jag synd om henne när hon tvingas ha skorna på eftersom hon då behöver "svettas" genom trampdynorna, men vad ska man annars göra? När hon går på gräs så haltar hon ingenting, men på asfalt & framför allt grus så är hon tvärhalt, så det måste nästan vara p.g.a såret, för om hältan satt i en led så borde hon väl även halta på gräs, eller? Jag är inge bra på hältor, så ni som har erfarenhet får gärna kommentera mina teorier.


Nu har det blivit dags att börja avsluta den här dagen & förflytta mig till sängen, annars orkar vi väl inte med morgondagen & allt den har att erbjuda!   

Av Malin Sjöström - 11 juni 2011 17:00


Idag har det varit en heldag i hästarnas tecken. Mellan 7-16:30 jobbade jag & red ett pass på Zack, ponnyn som jag ska testa att vara medryttare på till hösten. Allt har gått bra, även om det blev ganska jobbigt i slutet, men det blir lätt så, krafterna tar slut.


Igår var en ganska lugn dag, jag & Java var ute en sväng så att hon fick simträna lite & så körde vi lite lydnad/freestyle. Jag filmade lite småsnuttar med min mobil så imorrn kommer det en liten film här!   Nu börjar hon äntligen förstå innebörden av ordet "stegra" & självklart finns detta med på filmen!


På kvällen hällde jag i lite av hennes mat i en tom makaron-kartong & ställde på golvet, jisses vilket liv det blev!   Makaron-kartonger & border collies går helt enkelt inte ihop, Speed var nämligen likadan...Men till slut så vågade Java gå ända fram & när hon insåg att det fanns mat i den så tryckte hon in hela huvudet (glöpen som hon är!) i den & försökte få tag i så många matbitar som möjligt, det var bara det att när hon insåg att kartongen satt fast runt henne så fick hon lite smått panik, men hon kunde gott skylla sig själv.   Sen försökte hon mest få ut godisarna med framtassarna, så lite lärde hon sig allt, haha.


En sak jag satt & funderade på när jag tittade på Java's teknik på att få ur matbitarna ur kartongen var om border collies brukar vara "höger-tassade", de flesta hundar jag har träffat har nämligen varit "vänster-tassade" (det var Magic), men Speed var "höger-tassad" & jag tror att Java är det också, & lite skumt skulle det vara att just mina 2 border collies är "höger-tassade" när de flesta andra hundar är "vänster-tassade". Så ni andra hundägare som läser detta, vilket framben använder er hund helst? Och vad är det för ras?


Resten av den här dagen blir så lugn som möjligt, jag är som sagt helt slut efter den långa dagen i stallet, liksom Java som ligger utslagen.   Jo, under den långa lunch-rasten jag hade så passade jag på att åka till Granngården där jag köpte mig ett mindre lager av tuggben, 314:- gick det på, så nu lär damen ha ett tag framöver, haha! Fast jag köpte faktiskt 3 leksaker också, bollar på snören, en sån jag har & tränar med som hon ÄLSKAR & de är inte så lätta att få tag i, eftersom bollen ska vara av ett visst material, men nu som sagt är det lugnt ett tag framöver!  

Av Malin Sjöström - 10 juni 2011 23:40

Uppdatering kommer imorrn då jag är jättetrött nu & behöver sova eftersom jag ska upp tidigt imorrn & jobba i stallet!

Av Malin Sjöström - 9 juni 2011 19:02


Imorse åkte jag till vårdcentralen & satte då in Java i hennes bur/hage & när jag kom hem 1,5 timmar senare så var hon lös i lägenheten.   Jag undrade hur fan det hade gått till samtidigt som jag kollade igenom lägenheten för att upptäcka vad hon hade bitit sönder eller ätit upp. Döm av min förvåning när jag inser att hon INTE HAR RÖRT NÅNTING ALLS!!!   Sen återstod ju bara frågan; "Hur gick detta till?" så jag kollade på buren & ser då att jag helt hade glömt att sätta fast "kroken", den låg kvar på köksbordet, så alltså var det bara för prinsessan att putta lite på dörren så åkte den upp. Haha, klantiga matte, måste ha varit något tankspridd när jag satte in henne där.


Det har inte hänt så mycket idag, min lillebrorsa tog studenten så jag & Java har umgåtts med familjen hela dagen. Vi är lite trötta & slitna trots allt, det tar på krafterna att bara vara social.   Blev inget stall för oss idag eftersom min mage & jag inte riktigt är överens, men jag hoppas att vi ska kunna samsas snart igen!  

Av Malin Sjöström - 8 juni 2011 17:36

Våran dag startade kl 8 imorse då vi tog en 40 minuter lång promenad, hann hem lagom innan regnet öste ner & åskan dundrade.    Sen vilade vi några timmar innan det var dags att åka för att träffa Anders. Vi har suttit ute några timmar, Java idiotgrävde i en sandlåda & så badade hon såklart en sväng i älven, hehe.


 

Du & jag vännen, du & jag.   


Imorrn tar min lillebrorsa studenten & efter det väntar en ridlektion i stallet, ja, för min del alltså. Fredag blir ganska lugn för att på lördag väntar heldagsjobb i stallet så då behöver jag alla krafter jag kan få.

Av Malin Sjöström - 7 juni 2011 19:07


Idag har vi inte gjort nånting alls, bortsett från ett litet träningspass jämt nyss. Värmen håller på att ta död på oss, så vi har hållit oss inomhus, imorrn har jag tänkt att hinna gå en sväng eller träna lite på morgonen innan det blir för varmt, bara jag orkar gå upp ur sängen i tid, haha.


Tänk hur roligt det kan vara att träna hund!   Java är UNDERBAR att träna med, hon ger gärnet & försöker verkligen göra sitt yttersta för att det ska bli bra. Idag gjorde vi för första gången en helomvändning i fotposition & jävlar i min låda vad duktig hon var!!!   Våran framtid på tävlingsbanorna ser mycket lovande ut! 

Av Malin Sjöström - 6 juni 2011 18:57

Imorse startade vi tidigt & åkte till brukshundklubben redan vid halv 9 för att kolla på agilitytävlingen. Väl framme så satte vi oss med Anna & Niklas & vi umgicks under hela tiden där, tyvärr ses vi alltför sällan! Men det är väl så när man bor ganska långt ifrån varandra & inte har tillgång till bil...  


Hur som helst, under timmarna vi spenderade på klubben så hann vi träna 2 lydnads-/freestylepass & 1 agilitypass. Hon gick riktigt bra i lydnaden & freestylen, värmen påverkade henne bara i agilityn. Direkt efter tävlingen åkte vi till Sundsta-tjärn där vi kastade oss i vattnet, hur skönt som helst!!!   Fasen att vi inte bor närmare Norrstrand!


 

Imorrn har jag tänkt att fortsätta med lydnaden, men det får bli under kvällen, för jag kan inte vara ute i solen nånting imorrn eftersom jag har bränt sönder mig fullständigt idag! Så det får gärna regna imorrn.    

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards