Super Magic

Alla inlägg under oktober 2011

Av Malin Sjöström - 10 oktober 2011 19:28

 

Idag har vi tränat ett seriöst pass tillsammans med Fredrika & Carro. Vi tränade ungefär en timme & Java var taggad under hela tiden, t.o.m när det inte var hennes tur...Freestylen går helt klart bättre än lydnaden där vi har tappat nästan allting under våra sjuktider, men vi ska allt jobba oss tillbaka, var så säkra!


Efter träningen åkte jag iväg på ett möte i stan & när jag kom hem därifrån så var jag så jävla trött att jag la mig i sängen, & vips så hade det gått 2 timmar. Jag kan väl inte säga att jag är helt sjuk, men frisk är jag då inte.


Imorrn blir det en lugn dag tror jag, har ingenting planerat & det är skönt, jag behöver dagar då jag inte gör nånting alls, just för att samla krafter.


Här kommer en liten film från dagens träning.


Av Malin Sjöström - 9 oktober 2011 21:02

 

Den där blicken var oemotståndlig, alla föll för den, & ja, jag gör det än.   


Tro det eller ej, men jag längtar faktiskt till vintern, mycket dels för att då är förhoppningsvis både jag & Java friska igen & kan köra för fullt, nu måste ju vi båda två ta det lugnt & det är så himla tråkigt! Tänk bara en sån grej som att busa ute, nej, det går inte.   När ska vi få bli friska?!


Imorrn trotsar jag min förkylning & ska träna lydnad tillsammans med ett par kompisar, självklart kommer vi även att lägga in en del freestyle eftersom uppvisningen & tävlingarna närmar sig. Vi kan ju inte träna några "fartiga" moment som rutan eller inkallning, men vi ska nog fila lite på foten iaf.


Jag känner mig taggad till tusen, men jag är inte helt säker på VAD jag är så grymt taggad till.   Kanske är det tävlingarna? Eller den planerade Ullaredsresan? Eller vintern då vi förhoppningsvis kan köra gärnet? Hur som helst så är det en känsla jag gillar, den får mig att må bra & se framåt!

Av Malin Sjöström - 8 oktober 2011 14:37

 

Jag lever ju mer eller mindre efter mottot "Allt eller inget" så jag har redan anmält mig & Java till freestyletävlingen på My Dog den 6 Januari!   Jag har aldrig varit på nån av de stora mässorna, men alltid velat, så varför inte ta chansen nu?


Vi fortsätter att träna trick några gånger om dagen här inne, hon börjar få kläm på detta med att rulla, men hon måste bli ännu säkrare om vi ska kunna få till det snyggt i programmet. Snart är det dags att testa köra hela programmet till musik, har tänkt att göra det till veckan, spännande. Uppvisningen & tävlingarna närmar sig ju så det är bara att träna på! Tävlingar måste vara den bästa motivationen som finns.   Utan dem (& uppvisningen) inplanerade så hade jag inte kommit igång & tränat så mycket.


Jag är skitseg idag, känner mig knappt levande, så det blir en mycket lugn dag idag, jag ska försöka orka stanna uppe hela dagen, det är liksom dagens mål...

Av Malin Sjöström - 7 oktober 2011 21:24

 

Idag har inte jag & Java gjort nånting tillsammans, bortsett från ett litet freestylepass här hemma. Istället har jag varit i stallet & klippt en häst samt ridit & Java har spenderat större delen av dagen hos min morsa där hon bland annat fick en timmes koppelpromenad. Nu är vi båda trötta & slitna så det är väldigt snart dags att besöka sängen.  


Imorrn har jag än så länge ingenting planerat, så jag får helt enkelt se vad jag känner för, inte helt fel alla gånger!

Av Malin Sjöström - 6 oktober 2011 16:57

 

Lutningen är det inge fel på iaf!   


Koppelpromenader är tråkiga, detta trots att Java skötte sig riktigt bra idag. Det kommer att bli så några lååånga veckor framöver med enbart koppelpromenader, stackars Java, stackars mig, stackars oss.


Vi tränar lite trick & sånt inomhus, lite lagom jobbigt sådär.   Jag har anmält oss till vår första freestyletävling & den blir här i Karlstad den 6 November!   Eftersom man kan anpassa sitt program helt & hållet så kan vi tävla i denna gren trots att hon är satt på vila. Och beroende på hur det går på denna tävlingen så kanske vi även slår till på stort & åker till My Dog i Januari & tävlar där, men det återstår att se.


Nu ska vi gå en liten sväng igen, ska möta min lillebrorsa & senare blir det hockey! 

Av Malin Sjöström - 5 oktober 2011 19:58

Blir tyvärr ingen bild idag, har helt enkelt inte tagit nåt kort, jag måste skärpa mig med det där!    Haha.


Dagens motionering bestod av en koppelpromenad på 35 minuter där båda brudarna gick på min vänstersida & de skötte sig oväntat bra måste jag säga! Den senaste tidens koppelträning har verkligen gett resultat, vilket är väldigt skönt.


Nu börjar Bonde söker fru, så det blir inget mer skrivet här idag.   

Av Malin Sjöström - 4 oktober 2011 19:30

 

Eftersom Java har varit på djursjukhuset så hade jag massa tid över att sy klart hennes nya halsband - svart skinimitation & nitar - & jag måste säga att jag blev riktigt nöjd med det!   Vad tycker ni?


Nu är Java hemma igen & jag fick en kort verson av vad de hade hittat & inte. Hon har inge ont i nån tå längre, däremot kanske hon har det många kallar för växtvärk, men i själva verket är det inflammation i benmärgen. Om det är detta hon lider av så kommer det att försvinna av sig självt om några veckor, skulle det inte bli bättre, eller t.o.m bli sämre så kan det också vara en tillväxtrubbning i bogarna då hon tar lite kortare steg med frambenen. I 4-6 veckor framöver så får hon bara gå koppelpromenader & träna huvudet, efter denna tiden vet vi exakt vad det är.


Så det blir en hård tid för oss framöver, bara koppelpromenader liksom.   Men ska man se det positivt så kommer hon att vara en jävel på att gå i koppel efter denna tiden!   Enda undantaget för detta blir på kennelträffen nästa helg, då kommer hon att få valla, men annars inte gå annat än koppelpromenader. Däremot så behöver inte koppelpromenader betyda korta promenader utan vi kan gå långt sa veterinären & det är ju skönt. 

Av Malin Sjöström - 3 oktober 2011 18:13

 

(Bild från i lördags i stallet, hyfsat stort spindelnät!)


Idag har vi bara tagit det lugnt eftersom jag åter igen känner mig sjuk, denna gången är det extrem trötthet & ont i halsen, plus lite hosta. Jag är så förbannat trött på att bli sjuk så fort jag gör något, men tyvärr finns det inte så mycket jag kan göra åt det.   Förutom att ta det så lugnt som möjligt ett tag framöver & det är det jag ska försöka göra har jag tänkt...


Jag & brudarna åkte hem till morsan & lillebrorsan, sen gick jag, Nikke & brudarna till stan där jag gick in på Panduro & köpte nitar till Java's nya halsband (som för övrigt kommer att bli grymt!!!), sen gick vi tillbaka till Norrstrand igen & sen åkte jag & brudarna hem till Herrhagen.

Detta är vad jag kallar en lugn dag, imorrn får jag veta om kroppen tycker detsamma eller inte.  


Imorrn ska vi upp tidigt & åka till djursjukhuset där Java ska få spendera sin dag, ortoped-specialisten kommer dit & ska gå igenom HELA henne & förhoppningsvis kan jag få lite svar angående hennes hälta. Sen ska de passa på att åter igen spola ur analsäckarna som hon är väldigt irriterad av, lilla tösen.

Så jag & Sirpa kommer att vara själva under större delen av dagen, kommer nog att kännas konstigt, men finns inte så mycket annat att välja på, vi ska ju bara ta det lugnt så det går säkert bra.

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards