Super Magic

Direktlänk till inlägg 24 februari 2014

Hur hade ni gjort?

Av Malin Sjöström - 24 februari 2014 19:46

Att Rally inte har bott så mycket här hemma den senaste tiden är ju ingen nyhet, utan det vet dem flesta om. Nu när hon är hemma igen så återkommer tankarna på hur jag ska göra den närmsta tiden. Jag skrev ett inlägg om det här, men tänkte nu fortsätta på det lite då tankarna inte tog slut där.

Jag fick en del kommentarer & tips på hur jag skulle försöka lösa det hela, men än så länge har det inte gett något reslutat. Så Java är fortfarande lika arg & Rally lika låg.  

Nu under helgen när jag har haft ensamtid med Rally så har hon skött sig så himla bra. Hon har varit pigg, glad, busig & levt livet, precis så som en hund ska göra. Jag har inte tänkt så mycket på just det fören idag. Java var inte hemma & Rally var då vildare än vanligt. Bara en ren slump eller finns det nånting mer bakom?

Familjen Karlstam hörde av sig & frågade om dem fick låna Java några dagar, & det fick dem såklart göra! DIREKT Rally blev själv (när både Java & Bira hade åkt) så körde hon ett sånt där galet race här hemma, upp i möbler, runt ett varv i lägenheten, ta med en leksak, morra, kasta omkring den & sen började det om. Och det var då som jag kom att tänka på att hon aldrig gör så när Java är hemma, utan det är bara när hon är själv.

Att Java inte vill ha Rally hemma råder det inga tvivel om (& just nu vill hon inte ha Bira hemma heller), men hur är det egentligen med Rally? Hon kanske också mår dåligt av situationen, känner att hon hela tiden blir nedtryckt & inte får vara glad. Kanske är det därför hon fjäskar som satan för Java (som hatar det), & inte ger sig trots att Java blir asförbannad på henne. Jag vet inte, detta är bara mina egna tankar.

Nu under kvällen när vi var hemma hos morsan så lekte Rally & Farro mer än nånsin så vi alla tänkte på det, inte bara jag. För ja, när Java är med där så får dem knappt röra sig utan att Java blir arg.

Sen att Rally inte är rumsren är ingenting jag döljer heller, men jag upplever att även det blir värre när Java är hemma. Kan det hänga ihop tror ni? Eller är jag helt ute & cyklar?

Men det jag nog undrar allra allra mest är VARFÖR Java hatar Rally så mycket. Är det som många tror, p.g.a smärtan i ryggen? Jag är inte så säker på det, för isf MÅSTE Java ha haft den smärtan i snart 1 år, för hon har avskytt Rally sen dag 1!! Och om det inte beror på smärtan, kommer hon nånsin att acceptera att Rally bor här? Eller är jag dum som bara drar ut på allting när det bästa kanske vore att låta Rally flytta?

För JA, tankar på omplacering eller ut på foder har funnits hos mig ganska länge. Det var anledningen till att Evelina hade henne nästan 2 månader, jag ville se hur livet utan henne skulle vara. Java var mer harmonisk & vad jag har hört från Evelina (& även sett själv när jag hade henne nån dag då & då) så var Rally mycket piggare & gladare också. Så även om jag älskar BÅDA mina hundar så vet jag i dagsläget inte om jag "kan" ha kvar båda två. Det är så jobbigt att det hela tiden är spänt mellan dem, det tar skitmycket även på mig & jag tror inte att det gynnar nån av oss, snarare tvärtom.

Rally är så mycket gladare utan Java, & Java är gladare utan henne, så vad ska jag göra? Vad hade ni gjort? Mitt hjärta slits i flera bitar, varför blev det såhär? Varför kan dem inte bara komma överens & kanske t.o.m tycka om varandra? Varför funkar ingenting för mig när det gäller hundar?!  


(Bild från i somras.)

 
 
Kristina

Kristina

24 februari 2014 20:55

Nu måste jag säga emot! Du är jätteduktig med dina hundar Malin! Förstår att det är jobbigt. Kanske man kan likna det med när ens barn bråkar, hela tiden.

http://www.nattstad.se/ponnymamman

 
Ingen bild

Jonna

24 februari 2014 21:52

Jag tror du förmänskliga dina hundar för mycket. Visstvhade du samma problem med magic o din förra border collie? Låt dom ha den hierarkin de har i flocken jag tror de kommer lösa sig med tiden. Tänk inte att rally är ledsen över att Java är arg, så tänker inte hundar. Ja rally lever kanske ut mer när inte Java är där men det är väl för att Java är ranghög o inte tillåter att nån "spelar ut". Min ena hund (den äldre) har alltid blivit lite "nertryckt" av den andra hunden o den andra hunden ger sig på den äldre lite när han blir för "glad". Jag korrigerar visserligen men gör ingen stor grej av det. Jag har absolut inte dåligt samvete för den äldre o skulle aldrig omplacera någon av dom om de inte var regelrätta slagsmål med blodvite varje dag vi snackade om.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin Sjöström - 11 maj 2014 18:14


Nu har bloggandet flyttat till hemsidan helt & hållet. Så vill ni fortsätta följa oss så är det SuperMagic.se ni ska följa i fortsättningen!     ...

Av Malin Sjöström - 10 maj 2014 17:33


Igår var det en väldigt dålig dag, tuff, tung & mörk på alla sätt & vis, men jag tog mig levande igenom den. Eftersom jag inte mådde bra så tränade jag inget med hundarna, för jag ville inte riskera att tappa humöret & bli irriterad i träningen. Dem ...

Av Malin Sjöström - 8 maj 2014 18:40


Åter igen, tack för alla era kommentarer! Det är nyttigt att höra andras åsikter nu när jag själv inte är säker på hur jag ska gå vidare. Jag får svar från SLS (Lundehundssällskapet) imorrn eller under helgen, så vi får se vad dem har att säga. Rasen...

Av Malin Sjöström - 7 maj 2014 20:03


  Kommer jag nånsin att få uppfylla min dröm med att föda upp hundar? Först köpte jag Java, som min tilltänkta stamtik & vad hände med henne? Jo, hon blev sjuk & var tvungen att kastreras.  Sen köpte jag Rally & vad hände då? Jo, hon har fel på ...

Av Malin Sjöström - 6 maj 2014 18:20


Idag blev det inte alls som planerat.  Ingen Bira & ingen långis. Jäkla regn!! Visst, man kan ju faktiskt gå långisar även fast det regnar, men idag gjorde vi inte det. Jag hade ju sett fram emot en skön tur i solen liksom, men nope, inte idag.   ...

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards