Super Magic

Direktlänk till inlägg 18 februari 2014

Så jävla orättvist!

Av Malin Sjöström - 18 februari 2014 17:33

Åter igen funderar jag på att ta en Facebook-paus, men jag vet inte, det känns som att jag isf bara "gömmer mig" & det vill jag inte göra. Anledningen är så enkel som att det gör ont & känns så förbannat orättvist när jag ser bilder, filmer & läser om alla som gör än det ena & än det andra med sina hundar. Träningar, tävlingar, långa promenader & massa bus. Så vill jag att våra dagar också ska se ut, men nope, här är det koppelpromenader & hjärngympaövningar som gäller. Och det är inte bara jag som längtar efter dem där andra sakerna, dem med fart & fläkt i, utan Java vill också röja gärnet, träna agility & springa i massor.

I 4 veckor har vi gått såhär, & nu väntar ytterligare 4 veckor till. Jag må kanske vara lite egoistisk, men jag tycker verkligen att livet är för orättvist ibland, jag (& Java) mår inge bra av att ha det såhär. Men vad kan vi göra åt det?

Jag vill bara ha svar, vad beror hennes smärta på? "Smärta från kotpelarens led" står det i hennes journal, samt att "smärtan VERKAR komma från muskulaturen". Inga säkra svar, & jag hatar det. Och så länge dem inte fastställer vad smärtan beror på så ersätter inte Agria ett öre. Så så roligt har vi.

Imorrn kör vi igång med laser & vibb igen, så 4 000:- försvinner på det. Sen ska vi hinna simma 7 gånger innan nästa återbesök, så det kommer ju att försvinna ännu mer där. Men vad gör man inte? Min rädsla är dock att jag ska lägga ner hur mycket pengar som helst & så hittar dem felet & så går det inte att göra nånting åt det.  Och då har allt liksom varit "i onödan", även om jag är beredd att göra det. Hoppas att ni förstår hur jag menar.

MEN en positiv sak pengamässigt är att Jonna kommer att hjälpa mig med kostnaderna, & alltså, shit, jag vet inte hur jag nånsin ska kunna tacka henne för det! Genom hennes hjälp kommer jag att kunna fortsätta med fler utredningar för att hitta felet, & det känns jävligt bra! Jag vill ju ha kvar min prinsessa, hon betyder så otroligt mycket för mig. Så åter igen, tack Jonna, du är bara sååå bra!  



Hjärngympaövningar kommer vi som sagt att köra mycket med. Vi har kulbanan, vittring & spår än så länge. Väntar även på en "stapel-anka", men den har inte kommit än. Java är ÖVERLYCKLIG så fort hon får träna nånting, så det märks verkligen att hon vill & hon gör allt hon kan för att lyckas. Jag hoppas att framför allt vittringen & spåren lär henne att använda nosen mer, något hon är ganska dålig på att göra. Hon använder nog synen i första hand tror jag, & sen hörseln. Men som sagt, några veckor med detta kanske kan få henne att sätta på näsan?

Tänk, JAG känner redan promenadabstinens då jag inte har gått nån långis på 2 dagar. Hur ska detta sluta?!  En promenad på 3,3 km har vi redan avverkat idag & senare ikväll blir det ännu en sån "lång" promenad.


Så ja, hur ska man sammanfatta detta? Jo, att vi försöker så gott vi kan, & vi tar gärna emot tips på lugna saker man kan göra, så sitter ni inne med några bra idéer så får ni gärna dela med er av dem!

 
 
Ingen bild

Malin

18 februari 2014 20:18

Hej!

Jag har under 2013 genomgått detta helvete med min bc tik. Efter 1 år blev hon äntligen friskförklarad från ja, det vet ingen för hon fick aldrig någon direkt diagnos. I hennes fall handlade det om haltande och stela muskler men ingenting hjälpte och efter 9 månader med att ingen visste och att prova olika saker på si och så många veckor fick hon tillslut efter en oense diskussion med den 4veterinären en behandling med kartofen. Det är ett djupverkande antiinflamatoriskt medel som injecerad 1 gång i veckan i 4 veckor. Efter denna behandling fick jag äntligen tillbaka min hund! Dock utan muskler och kondition men vad tusan.
Stå pp dig och det är bara du som känner din hund!

Malin Sjöström

18 februari 2014 21:11

Tack för din kommentar! Jag ska genast skriva upp namnet på den medicinen & spara, ifall det blir något liknande, att ingen hittar felet hos Java.
Har din hund haft något mer smärta efter det? Eller kan hon klassas som frisk & skadefri nu? Och vad gjorde ni för undersökningar?

 
lisa

lisa

18 februari 2014 20:30

Åh vännen, vet precis hur du känner! Kände så med när jag inte fick/kunde göra något pga anorexin eller mitt allmänna psykiskt dåliga mående. fy faan vad sånt är jobbigt! Man orkar liksom inte läsa om andras framgång, promenader o roligheter för att man vill så gärna själv vara där, vara med, göra samma sak!
Håller tummar o tassar för att dom ska hitta felet med Java så att hon kan få bli bra! <3

http://www.redcanine.weebly.com/blogg.html

Malin Sjöström

18 februari 2014 21:08

Ja, livet känns som sagt så jävla orättvist då. :( Och när man ser sin hund som snart exploderar av energi & så får dem inte göra nånting, & förklara varför för dem går ju inte heller. :(

 
Ingen bild

Malin

20 februari 2014 20:26

Hej igen!

Ja, efter den behandlingen blev hon friskförklarad.
Tänk bara om någon hade.sagt det 10 månader tidigare...
De gjorde rörelse undersökningar x4 av olika ortopeder, röntgade ryggen, undersökning av sjukgymnast med 10 kort av rehab, läser, vattentrask samt Vivbrationsmatta. Samt ett till 10 kort för att bygga upp musklerna igen.

Lycka till!
Vet hur frustrerande det är men som sagt ge inte upp!

Du kan nå mig på mjca.nilsson@hotmali.com om du har mer.frågor

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin Sjöström - 11 maj 2014 18:14


Nu har bloggandet flyttat till hemsidan helt & hållet. Så vill ni fortsätta följa oss så är det SuperMagic.se ni ska följa i fortsättningen!     ...

Av Malin Sjöström - 10 maj 2014 17:33


Igår var det en väldigt dålig dag, tuff, tung & mörk på alla sätt & vis, men jag tog mig levande igenom den. Eftersom jag inte mådde bra så tränade jag inget med hundarna, för jag ville inte riskera att tappa humöret & bli irriterad i träningen. Dem ...

Av Malin Sjöström - 8 maj 2014 18:40


Åter igen, tack för alla era kommentarer! Det är nyttigt att höra andras åsikter nu när jag själv inte är säker på hur jag ska gå vidare. Jag får svar från SLS (Lundehundssällskapet) imorrn eller under helgen, så vi får se vad dem har att säga. Rasen...

Av Malin Sjöström - 7 maj 2014 20:03


  Kommer jag nånsin att få uppfylla min dröm med att föda upp hundar? Först köpte jag Java, som min tilltänkta stamtik & vad hände med henne? Jo, hon blev sjuk & var tvungen att kastreras.  Sen köpte jag Rally & vad hände då? Jo, hon har fel på ...

Av Malin Sjöström - 6 maj 2014 18:20


Idag blev det inte alls som planerat.  Ingen Bira & ingen långis. Jäkla regn!! Visst, man kan ju faktiskt gå långisar även fast det regnar, men idag gjorde vi inte det. Jag hade ju sett fram emot en skön tur i solen liksom, men nope, inte idag.   ...

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards